Tillagning
• Skåra ankbrösten (skinnsidan) i ett rutmönster, ca 1,5 – 2cm rutor och ½ cm djupa .
• Blanda soja, vin, ingefära, honung, salt och 5 spice.
• Häll marinaden i en zip-lock påse och lägg i ankbrösten .
• Massera in marinaden i ankbrösten och pressa sedan ut så mycket luft som möjligt .
• Lämna i kylskåp över natten eller minst 3 timmar.
• Ta ut ankbrösten ur påsen och klappa dem torra med hushållspapper .
• Värm röken till 150 grader.
• ta en tjockbottnad stekpanna och tillsätt lite sesamolja, värm tills nästan rykande het
• Stek ankbrösten hastigt på alla sidor tills de är vackert färgade men inte tillagade i mitten.
• Föröver brösten på ett rökgaller och placera dem i din förvärmda rök.
Rök enligt följande schema
Bryt upp kanelstången i små bitar och blanda det med ditt Smokai lönnträ, räcker till ca 40 minuters röktid .
• Mycket rök och 150 grader i 20 till 30 minuter beroende på tjockleken av brösten. De ska fortfarande vara lite rosa i mitten.
Servera genast, hela eller skivade .