Lönn och kanelrökt ankbröst

Ingredienser
• 4 stora eller 6 små ankbröst eller 2 gåsbröst (Skin på)
• 2 Kanelstänger för rökning.MARINAD
• 0,6 dl sojasås
• 0,6 dl torrt vitt vin
• 1 msk riven färsk ingefära
• 2 tsk jodfritt salt
• 2 msk honung
• ½ tsk kinesisk 5-spice kryddblandning

Tillagning

• Skåra ankbrösten (skinnsidan) i ett rutmönster, ca 1,5 – 2cm rutor  och ½ cm djupa .
• Blanda soja, vin, ingefära, honung, salt och 5 spice.
• Häll marinaden i en zip-lock påse och lägg i ankbrösten .
• Massera in marinaden i ankbrösten och pressa sedan ut så mycket luft som möjligt .
• Lämna i kylskåp över natten eller minst 3 timmar.
• Ta ut ankbrösten ur påsen och klappa dem torra med hushållspapper .
• Värm röken till 150 grader.
• ta en tjockbottnad stekpanna och tillsätt lite sesamolja, värm tills nästan rykande het
• Stek ankbrösten hastigt på alla sidor tills de är vackert färgade men inte tillagade i mitten.
• Föröver brösten på ett rökgaller och placera dem i din förvärmda rök.

Rök enligt följande schema

Bryt upp kanelstången i små bitar och blanda det med ditt Smokai lönnträ, räcker till ca 40 minuters röktid .
• Mycket rök och 150 grader i 20 till 30 minuter beroende på tjockleken av brösten. De ska fortfarande vara lite rosa i mitten.

Servera genast, hela eller skivade .

0