Varmrökta fläskrevben

Ingredienser
• 4kg Fläskrevben
• 60g fina jodfritt salt
• 10g färskmalen svartpeppar
• 60g farinsocker
• 4 schalottenlökar, mycket finhackade
• 4 vitlöksklyftor, krossade
• 1tsk chilipulver (tillval)
• 10g paprika pulver
• 10g mald kummin
• 10g mald koriander

Tillagning

Blanda salt, farinsocker, svartpeppar, chilipulver, paprikapulver och spiskummin i en skål för att göra en torr rubb. Gnid in blandningen i revbenen på alla sidor. Täck väl och ställ i kylskåp, minst två timmar före tillagning, helst över natten.

Varmrök i 120° i 1 timme och sedan:
blanda alla glaze ingredienserna i en skål. Pensla generöst med glaze på revbenen 30 minut i tre till fyra timmar. Revbenen skall ha krympt tillbaka från benet och vara riktigt mört. Pensla revbenen ytterligare en gång 10 minuter innan du tar ut dem från röken. Servera med bakad potatis och sallad.

Glaze • 250ml äppeljuice
• 60 g farinsocker
• 30 ml sojasås
• 50 ml tomatketchup
• 1 msk engelsk senap

Rekommenderat rökspån

0
    0
    Your Cart
    Your cart is emptyReturn to Shop