Ingredienser
• 1 kg kycklingvingar
Marinad
• 1 msk tomatpuré
• 2 msk god kvalitet paprika
• 2 msk vit vinäger
• 1 tsk krossad färsk vitlök
• 1 msk riven färsk ingefära
• ¾ tsk chili pulver
• 1 msk havssalt
• ½ tsk nymalen svartpeppar
• 0,6 dl olivolja
Mintyoghurt dip
• 2,5 dl naturell yoghurt
• 3 msk färsk citronsaft
• 1 dl finhackad färsk mynta
• 2 msk hackad färsk koriander (valfritt)
• 2 vitlöksklyftor, krossade
• ½ tsk färskmalen, rostad, kummin
• ½ tsk fint havssalt
• ¼ tsk nymalen peppar
Tillagning
Blanda alla ingredienserna till marinaden ordentligt i en skål.
Lägg kycklingvingar i en återförslutningsbar påse och se till att marinaden täcker alla vingarna ordentligt.
Pressa ut all överskottsluft och lägg i kylskåp över natten, eller i minst åtta timmar.
Lägg alla dip ingredienser i en skål, blanda ordentlligt. Ställ i kylskåp tills det är dags att äta.
Ta bort vingarna från påsen och placera separeras på ett rökgaller, se till att vingarna är väl insmorda med marinad.
Rök enligt följande schema
• 110°C tills en innetemperatur av 75°C har uppnåtts, vanligtvis en till två timmar.